Kérdésed van? Hívj minket bátran! +36202682509

Blog

Ruhacsere, avagy hogyan frissítsd fel a ruhatáradat

Ági
2018.04.05 10:06
Ruhacsere, avagy hogyan frissítsd fel a ruhatáradat

Ma voltam először ruhacserén. Eddig el sem tudtam képzelni, hogy milyen is lehet egy ilyen esemény. Kíváncsian mentem el Barbi barátnőmmel, aki minden ilyen jellegű rendezvényre szívesen elkísér. Pozitív érzésekkel távoztunk mindketten. Hanna is velünk volt, így egyszer én, egyszer Barbi válogatott egy kézzel, de így is nagyon élveztük. ????

Úgy képzeljétek el, hogy mindenki hoz pár olyan ruhadarabot, kiegészítőt, ami jó állapotban van, viszont már nem hordja. Több asztal van, mikor megérkeztünk ezekre tettük a vitt ruhákat, majd kezdődhetett a keresgélés. Amelyik darab szimpatikus volt, azt vagy felpróbáltuk, vagy csak simán elraktuk abba a vászon szatyorba, amibe hoztuk a már megunt darabjainkat. A szabály annyi, hogy kulturáltan viselkedve, körülbelül annyi ruhát vigyél amennyit hoztál. Ami megmarad a végén, azt jótékony célra eladományozzák a szervezők. Jó, volt pár ember, aki szerintünk nem jó állapotban lévő dolgokat hozott, illetve többet vitt mint amivel érkezett, de összességében normális, igényes, kedves emberek voltak az ELTE Műhely alagsorában.

Összegzésül: én tizenkettő nyári felsőt plusz öt övet vittem és két pólóval, egy kockás inggel, három tavaszi pulcsival és 1 szuper farmerral tértem haza. Barbi egy nadrágot, egy csinos szoknyát, egy tavaszi ruhát, 2 kötött mellényt tett az asztalra cserébe gazdagodott egy szép szoknyával, egy bordó csini nadrággal, két pulcsival, egy téli kötött ruhával, illetve egy pólóval.

Egy szóval szuper kezdeményezés, egyre több ilyen eseményt látok facebookon. Ingyen új ruhákhoz juthatsz, és a régiek is jó helyre kerülnek.