Kérdése van? Hívjon minket! +36202852257

Rólunk

 

A mi történetünk nem a ne pazarolj zero waste shop & café-val kezdődött. Sokkal régebb óta ismerjük egymást. Mindketten cserkészek vagyunk, a természet szeretete és tisztelete meghatározta a gyerekkorunkat is. A barátságunk is gyerekként kezdődött, együtt táboroztunk és kirándultunk, amikor csak lehetett.

A munka miatt ez sajnos háttérbe szorult, azonban a gyerekeink megszületésével újra felismertük, hogy ez az, amit csinálnunk kell. Segíteni szeretnénk az embereknek abban, hogy minél könnyebben tudjanak egészséges élelmiszereket vásárolni, hulladékmentes módon, könnyen, elérhetően. Mi magunk lejártuk a lábunkat, hogy mindent beszerezzünk a megfelelő helyről, szerettük volna mindezt egy helyen megoldani.

Így született meg a ne pazarolj boltunk a Fő utcában. Az élelmiszerek között találtok nálunk szárazárut, liszteket, hüvelyeseket, magokat, fűszereket, teákat, kávét, csokit, nassolnivalót, egészséges chipset. Emellett háztartási eszközöket, kozmetikumokat is árulunk, és persze a hulladékmentes élet alapkellékeit.
Nagyon figyelünk arra, hogy termékeink, ha lehet, magyar forrásból, helyi termelőktől, fenntartható módon kerüljenek hozzánk. Rengeteget kísérletezünk mi magunk is, mielőtt a bolt polcára kerül bármi. :)

Szeretnénk, ha a ne pazarolj egy kis sziget lenne, ahol élmény a bevásárlás. Ahol van lehetőség beszélgetni, megpihenni. Reméljük, hamarosan találkozunk a boltban!

 

Folytatás

Lassan 2 éve, hogy megnyitottuk kicsi boltunkat a Fő utcában. Azóta nagyon sokat tanultunk és fejlődtünk mi is. Ennek nagy részét köszönhetjük a sok kedves és tudatos vásárlónknak. Örülünk neki, hogy egyre többen figyelnek oda a környezettudatosságra és ezzel a saját egészségükre is.

Próbálunk helytállni minden helyzetben, ilyen volt a koronavírus is. Gyorsan kellett megoldást találnunk a megváltozott körülményekre, így jött a házhozszállítás, amit újrahasznosított papírzacskókban és üvegekben tudtunk megoldani. A sok pozitív visszajelzés miatt ezt szerettük volna mindenképp folytatni; a kiszállítás mostmár országos. Közben pedig arra is keressük a megoldást, hogy ezt minél környezetkímélőbben tudjuk megoldani.

Ezek mellett bővült a csapatunk családi létszáma is. Ágiéknál megszületett a kis trónörökös Hunor, aki egy csupa mosoly kis gömböc. Mivel egyre több az otthoni teendő is és a bolttal is van mit csinálni, így arra jutottunk, hogy az üzletünk egyik fő mozgatórugóját, Pétert kinevetzük boltvezetőnek. Így júliustól már ő irányítja a bolti munkálatokat.

Továbbra is törekszünk arra, hogy minél több emberhez eljusson ez a szemlélet, és minél több embernek tudjunk segíteni abban, hogy változtatni tudjon a saját környezetében, lehetőségeihez mérten.

Köszönjük nektek, hogy továbbra is mellettünk álltok!

A ne pazarolj csapata