Kérdésed van? Hívj minket bátran! +36202682509

Rólunk

 

Kezdetek - Cserkészbarátság

A mi történetünk nem a ne pazarolj zero waste shop & café-val kezdődött. Sokkal régebb óta ismerjük egymást. Mindketten cserkészek vagyunk, a természet szeretete és tisztelete meghatározta a gyerekkorunkat. A barátságunk is gyerekként kezdődött, együtt táboroztunk és kirándultunk, amikor csak lehetett.

 

Amikor beléptünk a munka világába sajnos ez a létforma háttérbe szorult, azonban a gyermekeink megszületésével újra felismertük, hogy ez az, amivel foglalkoznunk kell. Segíteni szeretnénk az embereknek abban, hogy minél könnyebben tudjanak egészséges élelmiszereket vásárolni hulladékmentes módon. Mi magunk lejártuk a lábunkat, hogy mindent beszerezzünk a megfelelő helyről, s eközben merült fel bennünk a kérdés: hogy lehetne mindezt egy helyen megoldani?

 

Így született meg a Ne pazarolj csomagolásmentes boltunk a Fő utcában.

 

Az élelmiszerek között találtok nálunk szárazárut, liszteket, hüvelyeseket, magokat, fűszereket, teákat, kávét, csokit, nassolni valót, egészséges chipset. Emellett háztartási eszközöket, kozmetikumokat is árulunk, és persze a hulladékmentes élet alapvető kellékeit.

 

Nagyon figyelünk arra, hogy termékeink, ha lehet, magyar forrásból, helyi termelőktől, fenntartható módon kerüljenek hozzánk. Rengeteget kísérletezünk mi magunk is, mielőtt a bolt polcára kerül bármi. :)

 

Szeretnénk, ha a ne pazarolj egy kis sziget lenne, ahol élmény a bevásárlás. Ahol van lehetőség beszélgetni, megpihenni. Reméljük, hamarosan találkozunk a boltban!

♥ ♥ 

És a történet folytatódik…

Lassan 2 éve, hogy megnyitottuk kicsi boltunkat a Fő utcában. Azóta nagyon sokat tanultunk és fejlődtünk mi is. Ennek nagy részét a sok kedves és tudatos vásárlónknak köszönhetjük. Örülünk neki, hogy egyre többen figyelnek oda a környezettudatosságra és ezzel a saját egészségükre is.

 

Próbálunk helytállni minden helyzetben, ilyen volt a koronavírus nehéz időszaka is. Gyorsan kellett megoldást találnunk a megváltozott körülményekre, így jött a házhozszállítás ötlete, amit újrahasznosított papírzacskókban és üvegekben tudtunk megoldani. A sok pozitív visszajelzés miatt ezt mindenképp folytatni szerettük volna; a kiszállítás most már országos szintű. Közben pedig arra is keressük a megoldást, hogy ezt minél környezetkímélőbben tudjuk megoldani.

 

Ezek mellett bővült a csapatunk családi létszáma is. Ágiéknál megszületett a kis trónörökös Hunor, aki egy csupa mosoly kis gömböc. Mivel egyre több az otthoni teendő és a boltnak is gördülékenyen kell működnie, ezért arra az elhatározásra jutottunk, hogy az üzletünk egyik fő mozgatórugóját, Pétert kinevezzük boltvezetőnek. Így júliustól már ő irányítja a bolti munkálatokat.

Ezentúl is törekszünk arra, hogy minél több emberhez eljusson ez a szemlélet, és minél több embernek tudjunk segíteni abban, hogy változtatni tudjon a saját környezetében a lehetőségeihez mérten.

Köszönjük nektek, hogy továbbra is mellettünk álltok!

 

♥ ♥ 

A ne pazarolj csapata