Kérdésed van? Hívj minket bátran! +36202682509

Blog

Babavárás, házi popsikrém

Ági
2018.02.19 15:42
Babavárás, házi popsikrém

Szerencsére míg Hannát vártam nem volt semmi tipikus terhességi problémám, amiben lehet közrejátszott az is, hogy próbáltam tudatosan odafigyelni magamra.

Sok zöldséget, gyümölcsöt ettem, figyeltem a folyadék bevitelre, szedtem terhes vitamint, jógázni, tornázni jártam. Persze ha megkívántam valami édességet, nem tagadtam meg magamtól, vagy volt olyan, hogy két napig csak sajtos-tejfölös tésztára vágytam, így azt ettem ebédre és vacsorára is.

A pocakomat, mikor már elkezdett növögetni, minden nap bio hidegen sajtolt kókuszolajjal kentem be, hogy megelőzzem a striákat. Lehet, hogy a genetika is közrejátszik, de szerencsére egy striám se lett ????

Már tudatosan készültem Hanna érkezésére is. Fontos volt számomra, hogy vegyszermentes dolgokkal találkozzon a bőre, így én magam készítettem neki popsikrémet, ami természetes alapanyagokból áll. Az illata finom, és nekünk nagyon bevált.

Popsikrém hozzávalók:

  • 100 g hidegen sajtolt kókuszolaj (ez az, amelyiknek finom kókusz illata van és az íze is kókuszos)
  • 50 g sheavaj
  • 1 ek körömvirág
  • 1 ek kamillavirág

Elkészítés: Készíts vízfürdőt, vagyis egy lábasban tegyél fel vizet, amire ráhelyezel egy üvegtálat. Ebben a tálba tedd bele a kókuszolajat, a körömvirágot és a kamillát. Kb 1 órán át kell hagyni, a legalacsonabb fokozaton. (Azért néha kevergesd meg és figyelj, hogy ne hevüljön túl.) Mikor szép aranysárga lett és a növények hatóanyagai kioldódtak az olajban, az egész konyhát belengi majd a finom illat. Vedd le a tűzről, szűrd le és add hozzá a sheavajat. Elég meleg, el fog olvadni benne, csak kevergesd kicsit. Kész is van a popsikrém, öntsd egy fém dobozba és várd meg, hogy kihüljön, megszilárduljon.

A kókuszolaj nagy előnye, hogy sokáig tárolható, így biztosan hamarabb el fog fogyni, mint megromolna. Én két héttel Hanna születése előtt készítettem el és még négy hónapos korában sem volt semmi baja. (Persze nagyobb mennyiséget készítettem, mint a recept, mert nem szerettem volna, ha hamar elfogy.) A kamilla nyugtató, gyulladáscsökkentő, a körömvirág pedig gyulladásgátló, antibakteriális, fertőtlenítő hatású. A krém általános bőrápolásra is használható, illetve a mosható, textil pelust sem teszi tönkre.

 

Ne pazarolj tipp:
Készítsd el Te magad gyermeked babaápolási termékeit. Ekkor biztos lehetsz benne, hogy természetes alapanyagokkal találkozik majd először a bőre.