Kérdésed van? Hívj minket bátran! +36202682509

Blog

Hanna első szülinapi tortája

Ági
2018.04.08 10:07
Hanna első szülinapi tortája

Hanna holnap lesz egy éves ???? Ma családi ebéddel ünnepeltük, amire a képen látható tortát sütöttem neki. Természetesen ez a recept is cukormentes, a piskóta a banántól, a krém pedig egy kis méztől lesz édes. (A méz egy éves kortól már adható a gyerekeknek!) Hannának nagyon ízlett ????

Hozzávalók:

Piskóta:
– 8 db tojásfehérje
– 100 g zabliszt (én zabpelyhet szoktam mixerrel lisztszerűre aprítani)
– 100 g fehér tönkölyliszt
– 30 g karob por
– 2 tk szódabikarbóna
– 4 db banán

Krém:
– 1 kg túró
– 1 db alma
– fél citrom leve
– 2 ek méz
– 250 g mascarpone
– 500 g fagyasztott gyümölcs (természetesen ha már van friss, szezonális gyümölcs, akkor használj azt)

Elkészítése:

Előmelegítettem a sütőt 175°C-ra légkeveréssel. Majd a tojásfehérjét vertem fel kemény habbá. Egy tálba kimértem a liszteket, a karob port és a szódabikarbónát és beleszitáltam a habba, miközben folyamatosan kevertem. Leturmixoltam a banánt és beleforgattam a piskóta tésztába. Két részletben sütöttem ki, kikentem-liszteztem egy 26 cm-es tortaformát, a piskóta tészta felét egyenletesen elosztottam benne és 10 perc alatt nekem készre sült. (Tűpróbával ellenőrizd, hogy biztosan megsült-e.) Rácsra tettem és a második felét is ugyanígy megsütöttem.
Robotgéppel krémesítettem a túrót, a mascarpone-t, belecsavartam fél citrom levét, kislyukú reszelőn belereszeltem az megpucolt almát és mézzel édesítettem. Mikor kihűlt mindkét piskóta, az elsőre rétegeztem a krém felét, rátettem a második piskótát és a maradék krémmel “bebugyoláltam” a tortát. Hűtőbe tettem egy éjszákara.
A fagyasztott gyümölcsöt fél deci vízzel kis lángon rövid ideig forraltam. Tálaláskor a tetejére halmoztam a gyümölcsöt és kész ????