Kérdésed van? Hívj minket bátran! +36202682509

SzóKiMondó Ökomesék ― Vásárlás újragondolva
SzóKiMondó Ökomesék ― Vásárlás újragondolva
3 490 Ft / db

SzóKiMondó Ökomesék ― Vásárlás újragondolva

SzóKiMondó Ökomesék sorozatunk negyedik része a nagysikerű Nulla hulladék, a Barátom, a fa és az Egyem-e mese után.

Móna és Marci a nyarat a nagyszülőknál töltik és sokmindent megtanulnak az öneállátásról. Kertészkednek, horgásznak és a nagymama szakácskönyvéből tanulnak tésztát, túrót készíteni. Hazatérve két új bolt fogadja őket a házukkal szemben egy használt ruhabolt és egy csomagolásmentes élelmiszerbolt. 

A kötetbe 12 db kitörhető, képes szókártyát is tettünk, és leírtuk hogyan tudtok azokkal játszani. A kötet végén játékokat, verset találtok a témában. 

Újrapapírra nyomva! 

 

Miller-Ferjentsik Viola: SzóKiMondó Ökomesék ― 4. rész: Vásárlás újragondolva

  • 56 oldal
  • befűzött 12 perforált szókártyával
  • Kiss Judit Ágnes verssel, játékokkal, szókártyás játékleírással
  • 3 hétre kidolgozott foglalkozástervvel
  • kemény kötés
  • környezettudatosságra nevelő 5 részes mesesorozat negyedik része 
  • ajánlott 3-8 évesek számára

 „Kóstoljuk együtt a szavakat, gyönyörködjünk együtt gyermekünkkel a világban, tanuljunk nevetve, játszva, meséljünk, énekeljünk önfeledten. Csak így érdemes! Ebben segít nektek a SzóKiMondóka.” Dr. Kádár Annamária

Végre egy mese az öneállátásról, a környezettudatos vásárlásról – ott a helye minden kisgyermek könyvespolcán – és minden csomagolásmentes boltban! 

Móna és Marci a nagyinál töltik a nyarat. Nagyi szinte mindent megtermel maguknak a kertben, így Móna az önellátásról tanul tőle. Marci papával horgászni jár és a visszadobott haltól 3 kívánsága teljesítését kéri. Te mit kívánnál a haltól? Hogyan tudjuk vásárlási szokásainkkal befolyásolni a klímaváltozást? 

SzóKiMondó Ökomesék mesesorozatunk korunk környezeti problémáit veszi sorra: hulladék, zöld felületek, egészséges ételek, vásárlás, közlekedés, energia. Minden kötetben játékosan ismerkedünk a témával és mindig a megoldásokra koncentrálunk. Így a gyerekek emészthető módon szembesülnek a problémával és azonnal megtanulják a megoldásokat is. A Nulla hulladék kötetből például a háztartási szemét csökkentésének módjait tanulhatjuk meg. A Barátom, a fa kötet kapcsán személyes kapcsolatot alakíthattok ki a környékbeli fákkal. Az Egyem-e mese segítségével egészségesebben táplálkozhattok: több zöldség, gyümölcs fogyasztására tudod rávenni gyermeked, ami nemcsak nektek, de az éghajlatnak is jó. A Vásárlás újragondolva olvasása kapcsán vásárlási szokásaitokon javíthattok. A Jönni-menni-lélegezni segítségével pedig közlekedési szokásaitokat tudjátok szemügyre venni. Sok esetben a szülők sem feltétlenül vannak tudatában a helyes cselekvési módoknak, magam is rengeteget tanultam a meséket írva, pedig azt hittem, hogy már szinte mindent tudok. Nem is baj, ha a szülő is tanul valami újat a könyvből, mert az összehozza gyermekével, egy szintre kerülnek a mese közös olvasása során, együtt csodálkoznak rá dolgokra, együtt dönthetnek úgy: holnaptól máshogy élik mindennapjaikat. 

A játékra, a közös családi élményekre a kötetben található versek, játékok, dalok, mondókák és szókártyák is lehetőséget kínálnak. A kötetekben található 12 db kitörhető, képes szókártya, amelyekkel önállóan is játszhattok, de a könyvvel együtt is használhatjátok őket. A könyvek képes tördeléssel készültek, így alkalmasak a közös olvasásra, amelynek során gyermeked mondja ki a kiemelt, lerajzolt szavakat a képek alapján. Szókincsfejlesztésre és a környezeti nevelésre is kíválóak ezek a könyvek. 

Hova szállítjuk ki
Magyaroszág egész terülére rendelhető!
Raktáron
3 490 Ft / db
Adatok
Márka
SzóKiMondó
Cikkszám
SZKOVUG