Összetevők:Rizsliszt, Tápiókaliszt, Kölesliszt, Bambuszrost liszt, Útifű maghéj liszt, Szódabikarbóna, Citromsav, Étkezési só
Gluténmentes linzer recept
7 db linzer hozzávalói és elkészítése:
125 gramm Wise Food linzer lisztkeverék
15 gramm Wise Food 5X Édes vagy 75 gramm cukor
2 gramm vanilia aroma
2 gramm citromhéj
60 gramm kókuszolaj vagy 80 gramm vaj
1 darab tojás
8 gramm gluténmentes liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
lekvár ízlés szerint a töltelékhez
Elkészítés:
A tésztát összeállítás után fél órára tegyük hűtőbe. Ezután lisztes felületen gyúrjuk át (ha morzsálódós, ne íjedjünk meg, a kezünk melegétől jól gyúrhatóvá fog válni), majd nyújtsuk kb. 4-5mm vastagra. Szúrjuk ki linzerszaggatóval (7 teli és 7 lyukas). Ha közben törős lesz a tészta – főleg a kókuszolaj használatakor – tegyük vissza kis időre a hűtőbe. Rakjuk a tésztát sütőpapírral borított tepsire, és pióhentessük, míg a sütő melegszik. Sütés: 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 12 perc. Ne süssük túl, mert törni fog a tészta, még puhán vegyük ki a sütőből. Ízlés szerint a kihűlt tésztát töltsük meg lekvárral.