Összetevők:rizsliszt, tápiókaliszt, útifű maghéj liszt, kölesliszt, bambuszrostliszt, étkezési só, szárított élesztő, szódabikarbóna, ctiromsav
Gluténmentes bukta recept
Bukta (8db) hozzávalói és elkészítése:
250 gramm Wise Food Kelt tészta helyettesítő lisztkeverék
12 gramm Wise Food 5X Édes vagy 60 g cukor
20 gramm olaj
20 gramm citromlé
200 gramm langyos víz
10 gramm gluténmentes liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
8 gramm olaj a sütés előtti kenéshez
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük őket egybe a lisztkeverékkel és alaposan gyúrjuk össze. Ezután fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 15 percig. Lisztes felületen gyúrjuk át, és nyújtsunk a tésztából kb. 7-8mm vastag lapot. Vágjunk belőle 10cm x 10cm-es négyzeteket (a leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szabjuk újból, míg az összes tészta elfogy). Töltsük meg őket sütésálló lekvárral, és rakjuk egymástól távol, sütőpapírral borított tepsire. Kenjük le a tetejüket olajjal és kelesszük 20 percig. Ekkor ismét kenjük le őket, majd tegyük a sütőbe. Sütés 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 40 perc.